Gluténmentes energiagolyó recept
Hozzávalók (10-12 golyóhoz):
• Paleo mandulaliszt (100 g)
• Aszalt datolya (10-12 szem, kimagozva)
• Kókuszreszelék (50 g + egy kevés a forgatáshoz)
• Paleolaj (pl. kókuszolaj) (2 evőkanál, TotalVital kínálatából)
• 100% kakaópor (2 evőkanál)
• Chiamag (1 evőkanál)
• Vanília kivonat (1 teáskanál, opcionális)
• Himalája só (egy csipet, ízlés szerint)
Elkészítés:
1. Datolyák előkészítése: Áztasd be a datolyákat forró vízbe 10 percre, hogy megpuhuljanak, majd csepegtesd le.
2. Hozzávalók összekeverése: Tedd a datolyát, mandulalisztet, kókuszreszeléket, kakaóport, chiamagot, vaníliát és a sót egy konyhai robotgépbe. Turmixold addig, amíg a massza összeáll.
3. Állag beállítása: Adj hozzá olvasztott kókuszolajat, és keverd tovább, hogy formázható legyen a tészta. Ha túl száraz, adhatsz hozzá 1-2 evőkanál vizet.
4. Formázás: Formálj a masszából kis golyókat, és hempergesd meg kókuszreszelékben.
5. Hűtés: Tedd a golyókat hűtőbe legalább 30 percre, hogy megszilárduljanak.
Tálalás:
A kész energiagolyók tökéletesek tízóraira, uzsonnára, vagy edzés utáni gyors energiapótlásra.