A lencsét valószínűleg ismered, ha máshonnan nem is, Újévről biztosan. De mi a helyzet a vöröslencsével? Róla tudsz valamit? Ha nem, most eljött az ideje, hogy megismerd!
A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, viszont a hántoláskor eltávolítják a nehezen emészthető héját, így a rostanyag tartalma is kevesebb lesz, mint a barna vagy zöld lencsének. Legjobb tulajdonsága, hogy főzés előtt nem kell beáztatni és sokkal gyorsabban megfő, mint más hüvelyesek. Ezzel biztosan belopja magát minden háziasszony szívébe. Gazdag aminosavakban és nyomelemekben, főleg magnéziumban, emellett vastartalma is jelentős.
Elkészítési javaslat: Felhasználás előtt mosd meg alaposan és távolítsd el a sérült szemeket, valamint a szennyeződéseket. A főzési ideje mindösszesen 10-20 perc, ennyi idő alatt kellemesen megpuhul.
Mennyiség | Kedvezmény | Termék ára | |
1 db vagy több | kevesebb mint 2 db | - | 499 Ft/db |
2 db vagy több | kevesebb mint 3 db | 1 % | 494 Ft/db |
3 db vagy több | kevesebb mint 4 db | 2 % | 489 Ft/db |
4 db vagy több | kevesebb mint 5 db | 3 % | 484 Ft/db |
5 db vagy több | kevesebb mint 6 db | 4 % | 479 Ft/db |
6 db vagy több | 5 % | 474 Ft/db |