Ez az ázsiai eredetű gabonaféle igen sokrétűen felhasználható. Régebben leginkább kását készítettek belőle, azonban nem árt tudni, hogy köretként is igen finom, a magjából pedig liszt készülhet. Értékes vitamin forrás, valamint igen magas a rosttartalma is. A benne található szénhidrát több mint 60 százalékban keményítőt tartalmaz, további 20% pedig rost. Csaknem a teljes B-vitamincsoport megtalálható benne, illetve jelentős E-vitaminforrás. Kiváló antioxidáns, flavonoid és rutin (P-vitamin) is van benne.
Elkészítési javaslat: felhasználás előtt mosd meg alaposan, majd háromszoros mennyiségű vízben kb. 25 perc alatt főzd puhára. Köretként fűszerekkel, hagymával ízesítve, zakuszkával keverve, vagy édesen mézzel, mazsolával is fogyaszthatod.
Összetevők: hajdina
Mennyiség | Kedvezmény | Termék ára | |
1 db vagy több | kevesebb mint 2 db | - | 799 Ft/db |
2 db vagy több | kevesebb mint 3 db | 1 % | 791 Ft/db |
3 db vagy több | kevesebb mint 4 db | 2 % | 783 Ft/db |
4 db vagy több | kevesebb mint 5 db | 3 % | 775 Ft/db |
5 db vagy több | kevesebb mint 6 db | 4 % | 767 Ft/db |
6 db vagy több | 5 % | 759 Ft/db |