Szafi free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék 1000g

-6%
Raktárkészlet: VAN
Szafi free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék 1000g
Gluténmentes, házi kenyérkészítéshez kiváló lisztkeverék, mely nem tartalmaz rizst, kukoricát, burgonyát, tojást, szóját, élesztőt és tejterméket sem.
5 099 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 810 Ft
Kezdete: 2025.03.11   Vége: 2025.03.18
Egységár: 4 810 Ft/kg
Akcióból hátralévő idő:
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.



Ropogós héjú illatos házi cipó recept



Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):




  • 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék

  • 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)

  • 40 g frissen facsart 100%-os citromlé

  • 300 g langyos víz

  • ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.



Elkészítés:



A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).



5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).



1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.



Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.



Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.



Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.



FONTOS MEGJEGYZÉSEK: 



Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:




  1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!

  2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.

  3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. 



Továbbá ajánljuk, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!



Összetevők:  Hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav.


Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
5999564153046
Tömeg
1 kg/db
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.