Szafi free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 500g

Raktárkészlet: VAN
Szafi free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 500g
3 299 Ft
Egységár: 6 598 Ft/kg
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Mennyiségi kedvezmény
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.

SÓ NÉLKÜL!

 

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!



Ropogós héjú illatos házi cipó recept



Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):




  • 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék

  • 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)

  • 40 g frissen facsart 100%-os citromlé

  • 300 g langyos víz

  • ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.



Elkészítés:



A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).



5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).



1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.



Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.



Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.



Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.



FONTOS MEGJEGYZÉSEK: 



Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:




  1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!

  2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.

  3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. 



Továbbá ajánljuk, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!



Összetevők: Hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav.


Mennyiségi kedvezmény
Mennyiség Kedvezmény Termék ára
1 db vagy több kevesebb mint 2 db - 3 299 Ft/db
2 db vagy több kevesebb mint 3 db 1 % 3 266 Ft/db
3 db vagy több kevesebb mint 4 db 2 % 3 233 Ft/db
4 db vagy több kevesebb mint 5 db 3 % 3 200 Ft/db
5 db vagy több kevesebb mint 6 db 4 % 3 167 Ft/db
6 db vagy több   5 % 3 134 Ft/db
Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
5999564157402
Tömeg
500 g/db
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.