Részletek
Mennyiségi kedvezmény
Hasonló termékek
Adatok
Részletek
Spájzold Be! Azonnal használható kovászpor 50 g
Szárított, lágy-aromás búzakovász - aktív élesztővel és tejsav baktériummal.
A szárított kovászport azon házi sütőknek ajánljuk, akik azonnal felhasználható és hosszú ideig tárolható kovásszal szeretnének kenyeret sütni. E termékünk abban különbözik a szárított kovászainktól, hogy semmilyen előkészületet (pl. feletetés, frissítés) nem igényel a felhasználása, csupán össze kell keverni a liszttel, vízzel és esetleges egyéb hozzávalókkal (pl. magvak) és máris dagasztható tésztát kapunk.
Természetesen e termékünk SEM tartalmaz hozzáadott sütőélesztőt!
Felhasználására 2 módszert javaslunk.
1, Sütés előtésztával
500 g lisztet, 50 g kovászport és 375 gml vizet dagassz össze egy tálban, majd egyben keleszd 20-25 órát 23-28 Celsius fokon. Ezután dagassz hozzá 500 g lisztet, 375 g vizet és ízlés szerinti sót. Pihentesd 2-3 órán át 23-28 Celsius fokon, majd oszd fel a szakajtódhoz/sütőformádhoz szükséges méretűre és formázás után még keleszd kb. 1 órán keresztül. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre.
Ezzel a technikával kevésbé savanyúbb jellegű kenyeret fogsz kapni.
2, Sütés közvetlen bekeveréssel
1000g lisztet, 50 g kovászport, 750 ml vizet és ízlés szerinti sót dagassz össze jól, majd pihentesd 16-20 órán keresztül (20-25 Celsius fokon). Ezután oszd fel a tésztát a szakajtódnak/sütőformádnak megfelelő méretűre és formázás után keleszd még kb. 1 órán át. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre.
Ezzel a megoldással karakteresebb ízű kenyeret fogsz kapni.
FONTOS! Mindkét fenti módszernél vedd figyelembe, hogy a feldolgozás helyének hőmérséklete nagyban befolyásolja a tészta érését, ezért amíg nem tapasztalod ki magadnak, hogy a te konyhádban mennyi idő az optimáilis, addig kelesztés közben folyamatosan figyelned kell a tésztát.
Kenyérsütő géphez nem ajánljuk.
Adagolása: Lisztsúlyra számítva 5 %.
Összetevők: Szárított búzakovász (búzaliszt, starterkultúra (búzaliszt, víz))
Allergének: glutén
Nyomokban tartalmazhat: tojás, tej, szójaszármazék
Átlagos tápérték 100 g termékben Energia1615 kJ / 381 kcal, Zsír 1,4 g, amelyből telített zsírsavak 0,6 g, Szénhidrát 75,4 g, amelyből cukrok 1,4 g, Rost 2,1 g, Fehérje 14,9 g, Só <0,01 g
Szárított, lágy-aromás búzakovász - aktív élesztővel és tejsav baktériummal.
A szárított kovászport azon házi sütőknek ajánljuk, akik azonnal felhasználható és hosszú ideig tárolható kovásszal szeretnének kenyeret sütni. E termékünk abban különbözik a szárított kovászainktól, hogy semmilyen előkészületet (pl. feletetés, frissítés) nem igényel a felhasználása, csupán össze kell keverni a liszttel, vízzel és esetleges egyéb hozzávalókkal (pl. magvak) és máris dagasztható tésztát kapunk.
Természetesen e termékünk SEM tartalmaz hozzáadott sütőélesztőt!
Felhasználására 2 módszert javaslunk.
1, Sütés előtésztával
500 g lisztet, 50 g kovászport és 375 gml vizet dagassz össze egy tálban, majd egyben keleszd 20-25 órát 23-28 Celsius fokon. Ezután dagassz hozzá 500 g lisztet, 375 g vizet és ízlés szerinti sót. Pihentesd 2-3 órán át 23-28 Celsius fokon, majd oszd fel a szakajtódhoz/sütőformádhoz szükséges méretűre és formázás után még keleszd kb. 1 órán keresztül. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre.
Ezzel a technikával kevésbé savanyúbb jellegű kenyeret fogsz kapni.
2, Sütés közvetlen bekeveréssel
1000g lisztet, 50 g kovászport, 750 ml vizet és ízlés szerinti sót dagassz össze jól, majd pihentesd 16-20 órán keresztül (20-25 Celsius fokon). Ezután oszd fel a tésztát a szakajtódnak/sütőformádnak megfelelő méretűre és formázás után keleszd még kb. 1 órán át. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre.
Ezzel a megoldással karakteresebb ízű kenyeret fogsz kapni.
FONTOS! Mindkét fenti módszernél vedd figyelembe, hogy a feldolgozás helyének hőmérséklete nagyban befolyásolja a tészta érését, ezért amíg nem tapasztalod ki magadnak, hogy a te konyhádban mennyi idő az optimáilis, addig kelesztés közben folyamatosan figyelned kell a tésztát.
Kenyérsütő géphez nem ajánljuk.
Adagolása: Lisztsúlyra számítva 5 %.
Összetevők: Szárított búzakovász (búzaliszt, starterkultúra (búzaliszt, víz))
Allergének: glutén
Nyomokban tartalmazhat: tojás, tej, szójaszármazék
Átlagos tápérték 100 g termékben Energia1615 kJ / 381 kcal, Zsír 1,4 g, amelyből telített zsírsavak 0,6 g, Szénhidrát 75,4 g, amelyből cukrok 1,4 g, Rost 2,1 g, Fehérje 14,9 g, Só <0,01 g
Mennyiségi kedvezmény
Mennyiség | Kedvezmény | Termék ára | |
1 db vagy több | kevesebb mint 2 db | - | 899 Ft/db |
2 db vagy több | kevesebb mint 3 db | 1 % | 890 Ft/db |
3 db vagy több | kevesebb mint 4 db | 2 % | 881 Ft/db |
4 db vagy több | kevesebb mint 5 db | 3 % | 872 Ft/db |
5 db vagy több | kevesebb mint 6 db | 4 % | 863 Ft/db |
6 db vagy több | 5 % | 854 Ft/db |
Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
2018061677
Tömeg
50 g/db