Spájzold be! Azonnal használható kovászpor 50g

-6%
Raktárkészlet: VAN
Spájzold be! Azonnal használható kovászpor 50g
1 099 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 037 Ft
Kezdete: 2025.03.11   Vége: 2025.03.18
Egységár: 20 740 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Akcióból hátralévő idő:
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek
Spájzold Be! Azonnal használható kovászpor 50 g
Szárított, lágy-aromás búzakovász - aktív élesztővel és tejsav baktériummal.

A szárított kovászport azon házi sütőknek ajánljuk, akik azonnal felhasználható és hosszú ideig tárolható kovásszal szeretnének kenyeret sütni. E termékünk abban különbözik a szárított kovászainktól, hogy semmilyen előkészületet (pl. feletetés, frissítés) nem igényel a felhasználása, csupán össze kell keverni a liszttel, vízzel és esetleges egyéb hozzávalókkal (pl. magvak) és máris dagasztható tésztát kapunk.
Természetesen e termékünk SEM tartalmaz hozzáadott sütőélesztőt!
Felhasználására 2 módszert javaslunk.
1, Sütés előtésztával
500 g lisztet, 50 g kovászport és 375 gml vizet dagassz össze egy tálban, majd egyben keleszd 20-25 órát 23-28 Celsius fokon. Ezután dagassz hozzá 500 g lisztet, 375 g vizet és ízlés szerinti sót. Pihentesd 2-3 órán át 23-28 Celsius fokon, majd oszd fel a szakajtódhoz/sütőformádhoz szükséges méretűre és formázás után még keleszd kb. 1 órán keresztül. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre.
Ezzel a technikával kevésbé savanyúbb jellegű kenyeret fogsz kapni.
2, Sütés közvetlen bekeveréssel
1000g lisztet, 50 g kovászport, 750 ml vizet és ízlés szerinti sót dagassz össze jól, majd pihentesd 16-20 órán keresztül (20-25 Celsius fokon). Ezután oszd fel a tésztát a szakajtódnak/sütőformádnak megfelelő méretűre és formázás után keleszd még kb. 1 órán át. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre.
Ezzel a megoldással karakteresebb ízű kenyeret fogsz kapni.
FONTOS! Mindkét fenti módszernél vedd figyelembe, hogy a feldolgozás helyének hőmérséklete nagyban befolyásolja a tészta érését, ezért amíg nem tapasztalod ki magadnak, hogy a te konyhádban mennyi idő az optimáilis, addig kelesztés közben folyamatosan figyelned kell a tésztát.
Kenyérsütő géphez nem ajánljuk.
Adagolása: Lisztsúlyra számítva 5 %.



Összetevők: Szárított búzakovász (búzaliszt, starterkultúra (búzaliszt, víz))
Allergének: glutén
Nyomokban tartalmazhat: tojás, tej, szójaszármazék
Átlagos tápérték 100 g termékben Energia1615 kJ / 381 kcal, Zsír 1,4 g, amelyből telített zsírsavak 0,6 g, Szénhidrát 75,4 g, amelyből cukrok 1,4 g, Rost 2,1 g, Fehérje 14,9 g, Só <0,01 g
Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
2018061677
Tömeg
50 g/db
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.