A mandula jótékony hatása
A mag gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más vegyi anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket. Fogyasztása rengeteg betegség, sőt a rák kialakulása ellen is véd.
Fontos energia- és tápanyagforrás. Különösen gazdag olyan egyszeresen telítetlen zsírsavakban, mint például az olajsav, és többszörösen telítetlen zsírsavakban, melyek csökkentik a koleszterin szintet. A mandula nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban. Az E-vitamin erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat és a bőrt, védve a szabad gyökök hatásától. A mandula nem tartalmaz sikért (glutint), jó alternatívát jelentve a liszt-érzékenyek számára. Egész sor B-vitamin komplexumot tartalmaz (tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitamin), de jó adag folsav is van benne. Ezek az enzimek hatóerőként működnek a sejtekben zajló metabolizálási folyamatokban. Kiváló ásványi anyagforrás, foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szeléniumot tartalmaz.
Mennyiség | Kedvezmény | Termék ára | |
1 db vagy több | kevesebb mint 2 db | - | 699 Ft/db |
2 db vagy több | kevesebb mint 3 db | 1 % | 692 Ft/db |
3 db vagy több | kevesebb mint 4 db | 2 % | 685 Ft/db |
4 db vagy több | kevesebb mint 5 db | 3 % | 678 Ft/db |
5 db vagy több | kevesebb mint 6 db | 4 % | 671 Ft/db |
6 db vagy több | 5 % | 664 Ft/db |