Paleolit gm zabtészta penne 200g

Raktárkészlet: VAN
Paleolit gm zabtészta penne 200g

A zab feldolgozása során hőkezeléses eljáráson megy keresztül, ennek köszönhetően a zabpehelyből készült tészta gyorsan, 2-4 perc alatt elkészíthető.


Tápanyagdús, vegán étkezésbe is beilleszthető, szinte minden nemű ételallergia érzékenyek fogyaszthatják.

999 Ft
Egységár: 4 995 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Mennyiségi kedvezmény
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

Gluténmentes zabból készült, gluténmentes üzemben csomagolva, hozzáadott adalék anyagoktól mentes.


Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, szójamentes, cukormentes, GMO mentes, vegán



A tészta struktúrájának köszönhetően főzés nélkül is, forró vízzel leöntve, akár 4 perc alatt kész.



Összetevők: Teljeskiőrlésű zabpehelyliszt, víz





Átlagos tápérték 100 g termékben






































Energia

1480 kJ / 352 kcal



Zsír



6,0 g, amelyből telített 1,4g


Szénhidrát



52,2g amelyből cukor 0,4g


Rost



15,2 g


Fehérje



15,2 g




0,04 g















Tárolási útmutató: száraz, hűvös helyen tartandó.




Receptek:

Gluténmentes, vegán "parmezán" sajttal szórt paradicsomos tészta
Naná, hogy a paradicsomos penne nem csak az olaszok kedvenc étele, hanem a miénk is. Ezt a gluténmentes, vegán ebédet pontosan 15 percig tart elkészíteni, az elfogyasztása pedig még ennyi ideig sem tart. A fűszereket ízlés szerint variálhatjátok benne, nekünk az enyhén pikáns változat igencsak
bejött. A tetejére pedig vegán parmezán sajtot szórtunk, aminek az alapja nálunk most mandula. Ez a „sajt” csatos üvegben napokig eltartható, használjátok nyugodtan egyéb ételek szórásához is. A garantáltan gluténmentes, zab alapú tészta főzési ideje 4 perc, de mi most 3 perc után
leszűrtük, hiszen még a paradicsomos szószban is rotyogtattuk pár percig. A tészta maga mellékíz mentes, így bármilyen ételek mellé tökéletes köret is lehet.



Hozzávalók:



  • 200 g Paleolit GM zabtészta

  • 3 db paradicsom

  • 3 evőkanál sűrített paradicsom

  • 1 db vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 5-6 levél friss bazsalikom

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • Ízlés szerint só

  • Ízlés szerint frissen őrölt feketebors

  • Ízlés szerint chili pehely

  • 1 teáskanál cukor

  • Szükség szerint víz


Vegán parmezán:



  • 150 g mandula

  • 6 evőkanál gluténmentes sörélesztőpehely

  • 1 nagy csipet só

  • 1 kávéskanál fokhagymapor


Elkészítés:



  • A tésztát bő, sós vízben, forrástól számítva 3 perc alatt főzzük al dente (nem egészen puhára, maradjon kissé roppanós), majd szűrjük le és hideg víz alatt mossuk át.

  • A paradicsomokat tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük 1 percig, majd szedjük át jéghideg vízbe. Így a bőrét könnyen eltávolíthatjuk. Ezt követően kockázzuk fel.

  • A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és olívaolajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a fűszereket és öntsük hozzá annyi vizet, hogy krémes állagú legyen. Fedő alatt rotyogtassuk pár percet, majd keverjük hozzá a tésztát és főzzük további 1-2 percet.

  • A vegán sajthoz a mandulát tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt pirítsuk meg.

  • A megpirított mandulát, a sörélesztőpelyhet, a sót és a fokhagyma granulátumot késés aprítóval daráljuk meg.

  • Tálaljuk a tésztát a vegán parmezán sajttal megszórva.


Jó étvágyat hozzá!


 


Tonhalas paradicsomos tészta



Hozzávalók (1 adag):



  • 5 dkg nyers Paleolit GM zabtészta

  • 10 dkg tonhalkonzerv natúr lében

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 10 dkg cukormentes sűrített paradicsom

  • 1 kávéskanál oregánó

  • 1 kávéskanál bazsalikom

  • só, őrölt bors és egy kevés édesítő ízlés szerint


Elkészítés:



  • A Paleolit GM zabtésztát forrásban lévő sós vízbe öntjük és 4-5 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.

  • Amíg a tészta megfő, a zúzott fokhagymát a közepesen forró olívaolajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot.
    Jól elkeverjük, majd fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal és ha nagyon savanyú a paradicsom, adhatunk hozzá egy kevés édesítőszert is.

  • Az így elkészült paradicsomszószba belekeverjük a leszűrt tonhalkonzervet, majd a kifőtt zabtésztát és jól összeforgatjuk.

  • A tetejére olívabogyót és reszelt mozzarellát szórunk ízlés szerint.


Jó étvágyat hozzá!


 


Tejszínes csirkés zabtészta



Hozzávalók (3 adag):



  • 15 dkg Paleolit GM zabtészta (nyersen mérve)

  • 500 g csirkemell filé

  • 5 dkg vöröshagyma

  • 2 gerezd (1 dkg) fokhagyma

  • 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj

  • 2 dl főzőtejszín/növényi tejszín

  • 5 dkg reszelt light trappista sajt

  • 1 dl víz (lehet a tészta főzővize)

  • só, őrölt bors

  • friss petrezselyem


Elkészítése:



  • A Paleolit GM zabtésztát bő, forrásban lévő vízbe öntjük, 4 perc alatt kifőzzük , majd leszűrjük.

  • A kókuszolajon a vöröshagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a fokhagymát is és azzal is kissé összepirítjuk.

  • A kockára vágott csirkemell filét a hagymás olajra rátesszük, aláöntjük a vizet, majd sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 15 perc alatt puhára pároljuk.

  • Amikor a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a reszelt trappista sajtot, majd a kifőzött zabtésztát.

  • Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Jó étvágyat hozzá!






Mennyiségi kedvezmény
Mennyiség Kedvezmény Termék ára
1 db vagy több kevesebb mint 2 db - 999 Ft/db
2 db vagy több kevesebb mint 3 db 1 % 989 Ft/db
3 db vagy több kevesebb mint 4 db 2 % 979 Ft/db
4 db vagy több kevesebb mint 5 db 3 % 969 Ft/db
5 db vagy több kevesebb mint 6 db 4 % 959 Ft/db
6 db vagy több   5 % 949 Ft/db
Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
5999564047956
Tömeg
200 g/db
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.