Lekvárkészítésnél a citromsav elősegíti a zselésedési folyamatot és kiemeli a gyümölcsök természetes ízét. Élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-szabályozó anyagként, valamint ízesítőszerként alkalmazzák E330 néven. Gyümölcsételek esetén késlelteti a gyümölcsök oxigén hatására történő elszíneződését. Napi maximum beviteli mennyisége nincs korlátozva.
A gyári konyhai és fürdőszobai tisztítószerek többsége, kis százalékban ugyan, de tartalmaz citromsavat. A citrusillat továbbá kellemes közérzettel és magával a tisztaság érzetével párosítható, ezért illatosítók gyártásánál is felhasználják.
Mivel a citromsav kitűnő vízkőtlenítőszer, és nem mérgező, az ecettel ellentétben pedig szagtalan házi tisztítószereink, öblítőszereink alapanyaga. Továbbá, mivel a vizet lágyítja, így hasznos adalékanyag szappanok és mosószerek gyártásánál is.
Mennyiség | Kedvezmény | Termék ára | |
1 db vagy több | kevesebb mint 2 db | - | 899 Ft/db |
2 db vagy több | kevesebb mint 3 db | 1 % | 890 Ft/db |
3 db vagy több | kevesebb mint 4 db | 2 % | 881 Ft/db |
4 db vagy több | kevesebb mint 5 db | 3 % | 872 Ft/db |
5 db vagy több | kevesebb mint 6 db | 4 % | 863 Ft/db |
6 db vagy több | 5 % | 854 Ft/db |