A japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.
Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.
Összetevők: szójabab (46,5%), víz, só
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Mennyiség | Kedvezmény | Termék ára | |
1 db vagy több | kevesebb mint 2 db | - | 3 399 Ft/db |
2 db vagy több | kevesebb mint 3 db | 1 % | 3 365 Ft/db |
3 db vagy több | kevesebb mint 4 db | 2 % | 3 331 Ft/db |
4 db vagy több | kevesebb mint 5 db | 3 % | 3 297 Ft/db |
5 db vagy több | kevesebb mint 6 db | 4 % | 3 263 Ft/db |
6 db vagy több | 5 % | 3 229 Ft/db |