A sörélesztőpehely a Saccharomyces cerevisiae nevű élesztőgombából készül, amelyet hőkezeléssel és szárítással inaktívvá tesznek. Így kelesztésre a sörélesztőpehely nem alkalmas, de magas fehérje-, vitamin és ásványi anyagtartalma miatt érdemes beilleszteni az étrendbe.
Jelentőség, hatások:
A sörélesztőpehely energiatartalmának csaknem felét a fehérje adja, amely jó minőségű, mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza. Kis mennyiségben tartalmaz zsírt és még ennél is kevesebb cukrot. B-vitaminokban (főleg B12-vitamonban) kifejezetten gazdag, az ásványi anyagok közül pedig cink- és szeléntartalma kiemelendő.
Felhasználás:
levesek, szószok, szendvicsek, tészták, rizsételek, főzelékek, müzlik ízesítéséhez. Hidegen sajtolt olajjal és fűszerekkel összekeverve, ízletes, finom krémként pirítósra kenhető.
Összetevők: sörélesztő, árpamaláta kivonat
Szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Mennyiség | Kedvezmény | Termék ára | |
1 db vagy több | kevesebb mint 2 db | - | 4 299 Ft/db |
2 db vagy több | kevesebb mint 3 db | 1 % | 4 256 Ft/db |
3 db vagy több | kevesebb mint 4 db | 2 % | 4 213 Ft/db |
4 db vagy több | kevesebb mint 5 db | 3 % | 4 170 Ft/db |
5 db vagy több | kevesebb mint 6 db | 4 % | 4 127 Ft/db |
6 db vagy több | 5 % | 4 084 Ft/db |