A köles az egyik legősibb gabona, mind rost-, mind aminósavtartalma miatt érdemes beillesztenünk az étrendünkbe. Igen széles körben felhasználható.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a köleshez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a kölesben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát!
A köles zsírtartalma valamivel magasabb, mint a többi gabonának, ezért könnyebben avasodik. Érdemes lehet felbontás után hűtve tárolni.
Elkészítés:
Öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel.
Sűrítésre is használható.
Összetevők: köles
Mennyiség | Kedvezmény | Termék ára | |
1 db vagy több | kevesebb mint 2 db | - | 1 099 Ft/db |
2 db vagy több | kevesebb mint 3 db | 1 % | 1 088 Ft/db |
3 db vagy több | kevesebb mint 4 db | 2 % | 1 077 Ft/db |
4 db vagy több | kevesebb mint 5 db | 3 % | 1 066 Ft/db |
5 db vagy több | kevesebb mint 6 db | 4 % | 1 055 Ft/db |
6 db vagy több | 5 % | 1 044 Ft/db |