Nature cookta special pektin 80g

Raktárkészlet: VAN
Nature cookta special pektin 80g
A kakaóvaj minden csokoládé legfontosabb alapanyaga. A Nature Cookta Kakaóvaj enyhén kakaó ízű, természetes zsiradék, melyet a kakaó gyártása során nyernek ki a fa termésének magjából. Főzéshez, sütéshez, csokoládék, bonbonok készítéséhez is ajánlott.
2 299 Ft
Egységár: 28 738 Ft/kg
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Mennyiségi kedvezmény
Hasonló termékek
Adatok
Részletek
A lekvár készítésekor nagyszüleink a fortyogó, forró lábas mellett órákig ácsorogtak és várták, hogy végre besűrűsödjön és üvegekbe tölthessék. Időt és energiát takaríthat meg, ha a tökéletes kocsonyás állag elérésére nem csak a gyümölcsökben található pektint használja. A Nature Cookta Special Pektin segítségével otthoni körülmények között is csábítóan ízletes, különböző színekben pompázó gumicukrokat is készíthet.
A pektin előfordulása
Lekvárkészítésre már évszázadokkal ezelőtt használták a pektint, melyet először Henri Bracconot jegyzett fel 1825-ben. A húsosabb gyümölcsök - mint az alma vagy a körte - is magukban rejtik ezt az értékes, természetes zselésítő anyagot. Megtalálható még a csipkebogyóban, sárgarépában és a zellerfélék családjába tartozó murokban is. A tökéletesebb íz és állag elérése érdekében már az elődeink is tettek alacsony pektintartalmú gyümölcsökből készült lekvárokhoz magasabb pektin-tartalmúakat.
A szárazföldi növények sejtfalában található heteropoliszacharid mennyiségét és struktúráját meghatározza az adott növény fajtája, kora és az is, hogy mely részében található. (A növény erősebb részei több pektint tartalmaznak.) Minél érettebb a gyümölcs, annál alacsonyabb koncentrációban van jelen, ezért az élelmiszeripar a citrusokból való kivonása mellett a savanykás almából nyert pektint használja fel a legtöbbször. Széles körben alkalmazza a lekvárok és dzsemek készítésénél. A pékáruknál a zsírok helyettesítőjeként funkcionál. Stabilizáló hatása miatt a kozmetika ipar szintén felfedezte magának.
Ha a szivarozásnak hódolunk és a sérült dohányleveleket szeretnénk visszatapasztani, akkor ez a természetes anyag ebben is segítségünkre lehet.A pektin a konyháVízmegkötő képességét nap mint nap kamatoztatja a zselésítésre használt pektin. Olyan megbízható, természetes alapú stabilizálószer a konyhában, amellyel javíthatunk a lekvárok, zselék, dzsemek minőségén, eltarthatóságán. Fantasztikusan finom édességeket készíthetünk a felhasználásával.
Elsősorban a gumicukrok előállításához ajánljuk a Nature Cookta Special Pektint. Édesítővel és vízzel elegyítsük, majd állandó kevergetés mellett, lassú tűzön forraljuk fel citromlével és kókusztejjel. Forrástól számítva 5-6 percig főzzük, majd pár percig hűtsük, mielőtt formákba kiöntjük. Hagyjuk addig állni, amíg a zselé meg nem dermed. Utolsó lépésként a formákból kiborítva már darabolhatjuk is. Ha a megvalósításhoz bonbon és jégkockaformát használunk, akkor nem csak beltartalmi értéke, hanem a külseje is különleges lesz ennek a finomságnak.
Olvasztott csoki felhasználásával adalékanyagmentes szaloncukrot is készíthet belőle. Ez a különleges alapanyag nagyszerű tortabevonókhoz, különleges desszertekhez és fagylaltokhoz is.
A pektin fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% citruspektin
Kiszerelés: 80 gramm
Mennyiségi kedvezmény
Mennyiség Kedvezmény Termék ára
1 db vagy több kevesebb mint 2 db - 2 299 Ft/db
2 db vagy több kevesebb mint 3 db 1 % 2 276 Ft/db
3 db vagy több kevesebb mint 4 db 2 % 2 253 Ft/db
4 db vagy több kevesebb mint 5 db 3 % 2 230 Ft/db
5 db vagy több kevesebb mint 6 db 4 % 2 207 Ft/db
6 db vagy több   5 % 2 184 Ft/db
Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
5999884818779
Tömeg
80 g/db
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.