A hajdina (vagy pohánka) értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető. Számos kiváló beltartalmi értéke közül is kiemelendő 26%-os rosttartalma. A magas élelmi rost bevitel nemcsak az emésztési problémákkal küzdőknek és fogyni vágyóknak fontos, hanem kedvezően befolyásolja a koleszterin lebontást is.
Elkészítésének egyik módja: az alaposan megmosott hajdinát néhány órára beáztatjuk, dupla mennyiségű vízben felforraljuk és kb. 20 perc alatt kis lángon puhára főzzük, ízlés szerint fűszerezzük. Kiváló köret, akár a tarhonya helyettesítésére is. A hajdina elkészítése legtöbbször a mag pirításával kezdődik, amely megspórolható ha pirított hajdinát vásárolunk.
Mennyiség | Kedvezmény | Termék ára | |
1 db vagy több | kevesebb mint 2 db | - | 999 Ft/db |
2 db vagy több | kevesebb mint 3 db | 1 % | 989 Ft/db |
3 db vagy több | kevesebb mint 4 db | 2 % | 979 Ft/db |
4 db vagy több | kevesebb mint 5 db | 3 % | 969 Ft/db |
5 db vagy több | kevesebb mint 6 db | 4 % | 959 Ft/db |
6 db vagy több | 5 % | 949 Ft/db |