A ciroklisztből gluténmentes cukrászsüteményeket, kenyeret, palacsintát viszonylag egyszerűen lehet készíteni. A sütemények színe sötétebb egy kicsit, mint a fehér lisztből készítetteké, de az íze igazán finom. A cirok több antioxidánst tartalmaz, beleértve az E-vitamint is, mint a barna rizs. A cirokkorpában több a zsírban oldódó rost, mint a búzakorpában.
A cirokliszt egy kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező lisztféleség. Jó energiaforrás poliszacharidokból, fehérjékből és lipidekből, valamint ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.
A cirok lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz ezért előnyös lehet szervezetünk számára.
Felhasználása: A gluténmentes étkezésben a cirokliszt tökéletes alapanyag: kitűnő kenyeret, péksüteményteket, süteményeket, pizzákat, palacsintát lehet készíteni vele. Maximum 15-20 %-ban érdemes más lisztekhez adagolni. Íze enyhén édeskés, kesernyés. A vele készült ételek színe sötétebb lesz.
Összetevők: cirokliszt
Mennyiség | Kedvezmény | Termék ára | |
1 db vagy több | kevesebb mint 2 db | - | 1 399 Ft/db |
2 db vagy több | kevesebb mint 3 db | 1 % | 1 385 Ft/db |
3 db vagy több | kevesebb mint 4 db | 2 % | 1 371 Ft/db |
4 db vagy több | kevesebb mint 5 db | 3 % | 1 357 Ft/db |
5 db vagy több | kevesebb mint 6 db | 4 % | 1 343 Ft/db |
6 db vagy több | 5 % | 1 329 Ft/db |