A rizs ősi és közkedvelt alapanyag, az emberiség több mint felének fő tápláléka. A jázminrizs eredetileg Thaiföldről származik. A fehér rizs nem egy külön fajta, hanem csak abban különbözik a barna rizstől, hogy a feldolgozás során eltávolítják a korpa és a csíra részt is. Mivel ezzel a rizsszemek zsírtartalmát is csökkentik, az így kapott termék tovább eltartható, hiszen nem avasodik.
Jelentőség, hatások:
A fehér rizs főleg szénhidrátot tartalmaz, keményítő formájában, ami értékes energiaforrás. Könnyen emészthető, ezért például gyomorrontást követően érdemes kevés fűszerrel puhára főzött fehér rizzsel kezdeni a táplálást. Glikémiás indexe magas, ezért cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén, illetve fogyókúra alatt inkább a barna rizs javasolt.
Felhasználás:
Főzés előtt alaposan öblítsük le. Kétszeres mennyiségű vízben főzzük ki, kb. 7-10 perc alatt. Fogyaszthatjuk köretként, kásaként, rizottóként, de felhasználható salátákhoz, töltött, rakott ételekhez, levesbetétként is, illetve édességek készítésére is alkalmas alapanyag.
Mennyiség | Kedvezmény | Termék ára | |
1 db vagy több | kevesebb mint 2 db | - | 1 599 Ft/db |
2 db vagy több | kevesebb mint 3 db | 1 % | 1 583 Ft/db |
3 db vagy több | kevesebb mint 4 db | 2 % | 1 567 Ft/db |
4 db vagy több | kevesebb mint 5 db | 3 % | 1 551 Ft/db |
5 db vagy több | kevesebb mint 6 db | 4 % | 1 535 Ft/db |
6 db vagy több | 5 % | 1 519 Ft/db |