A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Ebből készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is. A csicserborsóból készült liszt is egyre elterjedtebb alapanyag, ami nem meglepő, hiszen sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, panírozáshoz egyaránt használható.
Jelentőség, hatások: A csicseriborsóliszt természetesen gluténmentes. A gabonalisztekhez képest magasabb a fehérje- és alacsonyabb a szénhidráttartalma. Rosttartalma is jelentős, amely hozzájárul az egészséges bélműködéshez, lassítja a szénhidrátok felszívódását és teltségérzetet okoz. A csicseriborsó és a belőle készült liszt is számos fontos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, például magnéziumot, vasat, szelént és jelentős mennyiségű folsavat is.
Felhasználás: A csicseriborsólisztnek nagyon jó a vízfelvevő képessége, sűrűbb, tapadósabb textúrájú masszát képez, mint az átlagos lisztek. Ennek a tulajdonságának köszönhetően fantasztikusan alkalmas a tojás helyettesítésére panírozáskor vagy vagdaltak készítésekor. Ironikus, de ha sütésről van szó, a csicseriborsólisztből habkönnyű tészta készíthető. A waffel ettől lesz tökéletes! Főzelékek, levesek sűrítésére is kiválóan alkalmas.
Összetevők: csicseriborsóliszt
Mennyiség | Kedvezmény | Termék ára | |
1 db vagy több | kevesebb mint 2 db | - | 1 399 Ft/db |
2 db vagy több | kevesebb mint 3 db | 1 % | 1 385 Ft/db |
3 db vagy több | kevesebb mint 4 db | 2 % | 1 371 Ft/db |
4 db vagy több | kevesebb mint 5 db | 3 % | 1 357 Ft/db |
5 db vagy több | kevesebb mint 6 db | 4 % | 1 343 Ft/db |
6 db vagy több | 5 % | 1 329 Ft/db |